آخرین اخبار نشریه
    دانش و پژوهش علوم دامی ( علمی پژوهشی )
  • معرفي نشريه
    علمی

    مجله دانش و پژوهش علوم دامی

    دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
     
    دکتر ابوالقاسم لواف
     
    دکتر ابوالفضل زارعی
     
    مدیر داخلی: دکتر حامد اسدی
     
    تلفن: 33200218-026
     
    آدرس: استان البرز- کرج- دانشگاه آزاد اسلامی- دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی- دفتر مجله علوم دامی
     
     

     

     


    آخرین مقالات منتشر شده
    پربازدیدترین مقالات

    • دسترسی آزاد مقاله

      1 - اثر استفاده از مخلوط پودر آویشن و سیر بر روی برخی صفات کیفی و فراسنجه های خونی مرغ تخمگذار
      محمد حیدری نیما ایلا مجید افشار
      شماره 1 , دوره 1400 , تابستان 1400
      این پژوهش در دو آزمایش ارزیابی صفات کیفی و برخی فراسنجه های خونی روی 128 قطعه مرغ تخمگذار در سن 46 هفتگی انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی متعادل با چهار تیمار و در چهار تکرار و در هر واحد آزمایشی 8 قطعه طی 12هفته انجام گرفت شامل 1- جیره شاهد بدون آویشن و سیر، چکیده کامل
      این پژوهش در دو آزمایش ارزیابی صفات کیفی و برخی فراسنجه های خونی روی 128 قطعه مرغ تخمگذار در سن 46 هفتگی انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی متعادل با چهار تیمار و در چهار تکرار و در هر واحد آزمایشی 8 قطعه طی 12هفته انجام گرفت شامل 1- جیره شاهد بدون آویشن و سیر، 2- جیره با 5/0 درصد آویشن و 1 درصد سیر، 3- جیره با 1 درصد آویشن و 1 درصد سیر، 4- جیره با 5/1 درصد آویشن و 1 درصد سیر ، در جیره بر پایه ذرت و کنجاله سویا و در هر واحد آزمایشی تعداد 8 قطعه مرغ وجود داشت. پارامترهای مورد ارزیابی شامل صفات کیفی(وزن تخم مرغ ، ارتفاع سفیده غلیظ، درصد پوسته و ارتفاع زرده) و صفات خونی شامل مالون دی آلدئید، سوپر اکسید دیسموتاز، لیپو پروتئین سبک ، لیپو پروتئین خیلی سبک و و لبپو پروتئین سنگین بودند. بررسی نتایج برای صفات کیفی نشان داد که بین تیمارها از نظر ارتفاع سفیده و زرده اختلاف معنی داری وجود دارد(05/0>p) و این برتری تیمارهای آزمایشی نسبت به شاهد از هفته دهم آزمایش بیشتر شده است. در خصوص صفات خونی تیمار حاوی یک درصد آویشن برای صفات آنزیم های سوپراکسیددیسموتاز، HDL برتری بسیار معنی دارینسبت به سایر تیمارها و شاهد نشان داد(01/0>p)، میزان مالون دی آلدئید(شاخص اکسیداسون خون) در تیمارهای آزمایشی بطور معنی داری کاهش یافته و کمترین مقدار را در تیمار حاوی 1 درصد آویشن نشان داد(01/0>p). پرونده مقاله

    • دسترسی آزاد مقاله

      2 - تأثیر نانوسلنیوم و سلنیت سدیم بر عملکرد، خصوصیات لاشه و آنزیم های آنتی اکسیدانی بلدرچین های تحت تنش گرمایی
      ابراهیم طالبی ریحانه غضنفرپور
      شماره 1 , دوره 1400 , تابستان 1400
      به منظور بررسی تأثیر نانو سلنیوم و سلنیت سدیم بر عملکرد، خصوصیات لاشه و برخی فاکتور های بیوشیمیایی خون بلدرچین های تحت تنش گرمایی تحقیقی انجام شد. در این پژوهش از 300 قطعه جوجه بلدرچین ژاپنی استفاده و جوجه ها تا 21 روزگی در شرایط یکسان پرورش یافتند. آزمایش در قالب طرح ب چکیده کامل
      به منظور بررسی تأثیر نانو سلنیوم و سلنیت سدیم بر عملکرد، خصوصیات لاشه و برخی فاکتور های بیوشیمیایی خون بلدرچین های تحت تنش گرمایی تحقیقی انجام شد. در این پژوهش از 300 قطعه جوجه بلدرچین ژاپنی استفاده و جوجه ها تا 21 روزگی در شرایط یکسان پرورش یافتند. آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با استفاده از 3 تیمار و 5 تکرار و هر تکرار شامل 20 قطعه جوجه، به انجام رسید. پرندگان در سه گروه، شاهد (1) از جیره پایه (بدون استفاده از مکمل سلنیوم) و گروه های آزمایشی 2 و 3 به ترتیب از جیره پایه به همراه 2/0میلی گرم در کیلوگرم نانو سلنیوم و جیره پایه به همراه 2/0 میلی گرم در کیلوگرم سلنیت سدیم استفاده نمودند. جوجه ها روزانه به مدت 8 ساعت در دمای o C5/0±34 قرار گرفتند. نتایج نشان داد که افزایش وزن و مصرف غذای جوجه های تغذیه شده با جیره های حاوی نانو سلنیوم نسبت به دو گروه دیگر معنی دار بود (05/0p <) و بین ضریب تبدیل غذایی گروه های مختلف، اختلاف معنی داری مشاهده نگردید (05/0p>). استفاده از تیمار های مختلف تأثیری بر اجزای لاشه نداشت (05/0p>). نتایج این تحقیق نشان داد که فعالیت آنزیم های گلوتاتیون پر اکسیداز و سوپر اکسید دیسموتاز در گروه آزمایشی 2 با استفاده کننده از منابع سلنیومی به طور معنی داری نسبت به گروه کنترل افزایش یافت )05/0 (p . از یافته های این تحقیق مشخص شد که نانوسلنیوم می تواند جایگزین مناسب تری برای سلنیت سدیم باشد. پرونده مقاله

    • دسترسی آزاد مقاله

      3 - بررسی امکان استفاده از کاه کمپوست حاصل از بقایای پرورش قارچ خوراکی (آگاریکوس بیسپوروس) در جیره غذائی گوساله‌های پرواری
      علیرضا طالبیان مسعودی
      شماره 1 , دوره 1400 , تابستان 1400
      این آزمایش به‌منظور بررسی امکان استفاده از کاه کمپوست باقی‌مانده از بستر پرورش قارچ خوراکی آگاریکوس بیسپوروس در تغذیه گوساله‌های پرواری اجرا گردید. ابتدا بستر باقی‌مانده پرورش قارچ از خاک پوششی جدا و کاه حاصله در آفتاب، خشک و ترکیبات شیمیایی آن شامل: ماده خشک، ماده آلی، چکیده کامل
      این آزمایش به‌منظور بررسی امکان استفاده از کاه کمپوست باقی‌مانده از بستر پرورش قارچ خوراکی آگاریکوس بیسپوروس در تغذیه گوساله‌های پرواری اجرا گردید. ابتدا بستر باقی‌مانده پرورش قارچ از خاک پوششی جدا و کاه حاصله در آفتاب، خشک و ترکیبات شیمیایی آن شامل: ماده خشک، ماده آلی، پروتئین خام، الیاف خام، دیواره سلولی، دیواره سلولی بدون همی سلولز، کلسیم و فسفر تعیین شدند. تعداد 50 راس گوساله نر هلشتاین با میانگین وزن 18± 321 کیلوگرم در دو گروه شاهد و آزمایشی به صورت تصادفی تقسیم شدند. جیره های غذایی بر اساس میانگین وزن گوساله‌ها، و بر اساس جداول استاندارد احتیاجات غذایی انجمن ملی تحقیقات ایالات متحده تنظیم و در جیره غذایی گروه آزمایشی، 10درصد کاه کمپوست مورد استفاده قرار گرفت. مدت آزمایش 180 روز بود که طی آن، خوراک روزانه به شکل جیره کاملا مخلوط در سه نوبت و تا حد اشتها در اختیار دام‌ها قرار داده شد و میزان خوراک مصرفی، افزایش وزن روزانه، ضریب تبدیل غذایی و هزینه خوراک به ازای هر کیلوگرم افزایش وزن، تعیین و مورد مقایسه قرار گرفت. اثرات تغذیه با کاه کمپوست بر افزایش وزن روزانه ، میزان خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی گوساله های پرواری معنی‌دار نبود. میانگین افزایش وزن روزانه در گروه‌های شاهد و آزمایشی به ترتیب 1204 و 1150 گرم در روز، میانگین مصرف خوراک روزانه در دو گروه شاهد و آزمایشی به ترتیب 8/9 و 1/10 کیلوگرم در روز و میانگین ضریب تبدیل غذایی نیز برای گروه شاهد و آزمایشی به ترتیب 2/8 و 8/8 بود. استفاده از کاه کمپوست، قیمت تمام شده جیره را به مقدار جزئی افزایش داد. همچنین قیمت خوراک به ازای هر کیلوگرم افزایش وزن زنده در گروه آزمایشی افزایش یافت. با توجه به یافته های پژوهش حاضر، کاه کمپوست به میزان 10درصد در جیره گوساله های پرواری قابل استفاده می باشد لیکن مزیت اقتصادی آن تابع دسترسی و قیمت تمام شده آن می باشد. پرونده مقاله

    • دسترسی آزاد مقاله

      4 - بررسی چندشکلی ناحیه اگزون ژن MHC-DRB3 با استفاده از روش PCR-RFLP در برخی نژادهای اسب کشور
      محمد توکلی علیرضا نوشری بهزاد همتی
      شماره 1 , دوره 1400 , تابستان 1400
      ژن‌های کمپلکس اصلی سازگاری بافتی (MHC) به‌واسطه ارتباط با پاسخ‌های ایمنی و مقاومت و یا حساسیت به بیماری‌ها اهمیت ویژه‌ای در پرورش اسب دارند. هدف از این تحقیق شناسایی چندشکلی‌های موجود در ناحیه‌ای ازاگزون این ژن و مطالعه‌ی جمعیتی در این جایگاه می‌باشد. برای این منظور تعد چکیده کامل
      ژن‌های کمپلکس اصلی سازگاری بافتی (MHC) به‌واسطه ارتباط با پاسخ‌های ایمنی و مقاومت و یا حساسیت به بیماری‌ها اهمیت ویژه‌ای در پرورش اسب دارند. هدف از این تحقیق شناسایی چندشکلی‌های موجود در ناحیه‌ای ازاگزون این ژن و مطالعه‌ی جمعیتی در این جایگاه می‌باشد. برای این منظور تعداد ١٢٠ رأس اسب به‌طور تصادفی از 4 نژاد تروبرد، الدنبرگ، اسبچه خزر و عرب مطالعه گردید. استخراج DNA ژنومی از نمونه‌های خون انجام و واکنش زنجیره‌ای پلیمراز برای تکثیر قطعه 309 جفت بازی ژن MHC انجام شد. محصول واکنش زنجیره‌ای پلیمراز برای انجام واکنش PCR-RFLP و تعیین ژنوتیپ به‌وسیله آنزیم برشی RsaI تحت هضم قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان‌دهنده وجود سه آلل A، Bو Cو شش نوع ژنوتیپAA ،AB ،AC، BB ، BCوCC به ترتیب با فراوانی‌های آللی 3208/0، 3208/0و 3584/0 و فراوانی‌های ژنوتیپی05/0، 25/0، 2917/0، 1333/0، 125/0 و 15/0 درمجموع نژادهای مورد مطالعه بوده است. بیشترین و کمترین فراوانی آللی در نژادهای تروبرد، الدنبرگ، اسبچه خزر و عرب به ترتیب متعلق به آلل های B، A، A، C و A، B، B، A بوده است. نتایج بررسی برقراری تعادل هاردی واینبرگ در این تحقیق با استفاده از آزمون‌های G2 و X2 نشان‌دهنده برقراری تعادل هاردی واینبرگ در نژادهای الدنبرگ و اسبچه خزر و عدم تعادل در نژادهای تروبرد و عرب بوده است. با استفاده از یافته‌های این تحقیق می‌توان از تنوع ژنتیکی موجود در نژادهای مورد مطالعه به‌عنوان یک منبع قابل‌استفاده در برنامه‌های اصلاح نژادی استفاده نمود. پرونده مقاله

    • دسترسی آزاد مقاله

      5 - تاثیر جیره نویسی براساس نسبت‏های مختلف اسیدهای آمینه ایده ‏آل بر سیستم ایمنی و فراسنجه های خونی جوجه‏ های گوشتی در دوره آغازین
      احسان صالحی فر محمود شیوازاد فرهاد فرودی محمد چمنی رضا بهاری کاشانی
      شماره 3 , دوره 94 , بهار 1397

    • دسترسی آزاد مقاله

      6 - تعیین انرژی قابل متابولیسم و نیاز روزانه ماده خشک علوفه در شرایط نگهداری برای گوسفندان چرا کننده در مرتع سیاه پلاس (مطالعه: پارک ملی لار)
      هادی منصوری خواه محمد چمنی ناصر کریمی قباد عسگری جعفرآباد کاظم کریمی
      شماره 1 , دوره 6 , زمستان 1401
      آگاهی از میزان نیاز غذایی دام، میزان علوفه در دسترس مرتع و نیز کیفیت آن، اولین گام در مدیریت موفق دام و مرتع به شمار می رود. در این تحقیق معادل وزن واحد دامی، انرژی قابل متابولیسم نگهداری و نیاز روزانه گوسفندان چرا کننده، مورد مطالعه قرار گرفت. به منظور تعیین وزن رده ها چکیده کامل
      آگاهی از میزان نیاز غذایی دام، میزان علوفه در دسترس مرتع و نیز کیفیت آن، اولین گام در مدیریت موفق دام و مرتع به شمار می رود. در این تحقیق معادل وزن واحد دامی، انرژی قابل متابولیسم نگهداری و نیاز روزانه گوسفندان چرا کننده، مورد مطالعه قرار گرفت. به منظور تعیین وزن رده های مختلف گوسفند نژاد زندی چراکننده در مراتع پارک ملی لار منطقه سیاه پلاس در موقعیت 35 درجه و 54 دقیقه عرض شمالی و 32 درجه و 52 دقیقه طول شرقی ، سه گله دارای دام غالب نژاد زندی به صورت تصادفی انتخاب و از هر گله 60 رأس دام شامل 20 رأس میش 3 ساله، 20 رأس میش 4 ساله، 5 رأس قوچ 3 ساله، 5 رأس قوچ 4 ساله،10 رأس بره سه ماهه در دو مرحله ابتدا و انتهای فصل چرا علامت گذاری و توزین شدند. با استفاده از میانگین وزن میش‌های 3 و 4 ساله، وزن گوسفند چرا کننده در منطقه مورد مطالعه برابر با 59/1± 96/49 کیلوگرم برآورد گردید. گونه‌های علوفه مورد چرای گوسفندان در مرحله گل ‌دهی، تاریخ 15/3/1398 در این مرتع شناسایی و جمع‌آوری شدند. میانگین درصد پروتئین خام (CP)، الیاف حاصل از شوینده اسیدی (ADF)، قابلیت هضم ماده خشک (DMD) و میزان انرژی قابل متابولیسم (ME) در هر کیلوگرم علوفه خشک مرتع برای 41 نمونه گیاهی به ترتیب برابر با 77/4 ± 18/11 ، 89/7 ± 19/39 ، 83/7 ± 11/56 و 26/1 ± 58/7 مگاژول تعیین شد. انرژی قابل متابولیسم روزانه برای حالت نگهداری معادل واحد دامی در این مرتع برای 120 رأس میش، برابر با 35/0 ± 54/10 مگاژول در روز و نیاز روزانه آن بر اساس ماده خشک مصرفی با توجه به کیفیت علوفه برابر با 04/0 ± 38/1 کیلوگرم برآورد گردید. پرونده مقاله

    • دسترسی آزاد مقاله

      7 - اثر استفاده از مخلوط پودر آویشن و سیر بر عملکرد و برخی فراسنجه های خونی مرغ تخمگذار
      محمد حیدری نیما ایلا مجید افشار
      شماره 1 , دوره 6 , زمستان 1401
      این پژوهش به منظور بررسی اثر مخلوط پودر آویشن و سیر بر کمیت و کیفیت تولید و برخی فراسنجه های خونی بر روی 128 قطعه مرغ تخمگذار نژاد های لاین سویه W36 در سن 46 هفتگی انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار شامل 1- جیره شاهد بدون آویشن و سیر، 2- جیره با 5/ چکیده کامل
      این پژوهش به منظور بررسی اثر مخلوط پودر آویشن و سیر بر کمیت و کیفیت تولید و برخی فراسنجه های خونی بر روی 128 قطعه مرغ تخمگذار نژاد های لاین سویه W36 در سن 46 هفتگی انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار شامل 1- جیره شاهد بدون آویشن و سیر، 2- جیره با 5/0 درصد آویشن و 1 درصد سیر، 3- جیره با 1 درصد آویشن و 1 درصد سیر، 4- جیره با 5/1 درصد آویشن و 1 درصد سیر، در جیره بر پایه ذرت، در چهار تکرار و در هر واحد آزمایشی 8 قطعه در دو قفس طی 12هفته انجام گرفت. بررسی نتایج داده های صفات عملکردی و صفات کیفی نشان داد بین تیمار های آزمایشی اختلاف معنی داری وجود ندارد(05/0≤P). از لحاظ عددی بالاترین میانگین تولید تخم مرغ روزانه(56/53 گرم) و مقدار دان مصرفی روزانه(63/92 گرم) و میانگین وزن تخم مرغ (67/62 گرم) مربوط به گروه آزمایشی 3 می باشد، در حالیکه پائین ترین ضریب تبدیل غذایی(72/1) و بالاترین میانگین درصد تولید(86/85) مربوط به گروه آزمایشی 1 می باشد. در خصوص صفات خونی، تیمار حاوی یک درصد آویشن برای صفت آلبومین برتری بسیار معنی داری را نسبت به سایر تیمارها و شاهد نشان داد(01/0>P). بطور کلی می توان نتیجه گرفت صفات کیفی و عملکردی تخم مرغ تحت تأثیر سطوح مختلف مخلوط پودر سیر و آویشن قرار نگرفتند ولی فراسنجه های خونی( پروتئین تام و آلبومین) بر خلاف اسید اوریک بهبود معنی داری را نشان دادند. پرونده مقاله

    • دسترسی آزاد مقاله

      8 - بررسی ساختارهزینه ای واحدهای پرورش مرغ گوشتی (مطالعه موردی شهرستان های سنندج و کامیاران)
      نیو نوذری حامد قادر زاده کمال میرزائی
      شماره 2 , دوره 92 , پاییز 1392

    • دسترسی آزاد مقاله

      9 - تعیین سطح بهینه انرژی قابل متابولیسم جیره‌های غذایی جوجه‌های گوشتی راس 308
      ماهان کاظمی نیما ایلا
      شماره 1 , دوره 1400 , تابستان 1400
      این پژوهش به منظور تعیین سطح بهینه انرژی قابل متابولیسم جیره های غذایی بر عملکرد جوجه‌های گوشتی تجاری انجام شد. براین اساس در قالب طرح کاملا تصادفی، آزمایشی به مدت 42 روز روی420 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 یک روزه که آن هم به‌طور تصادفی به 20 قفس شامل 5 تیمار و 4 تکرار چکیده کامل
      این پژوهش به منظور تعیین سطح بهینه انرژی قابل متابولیسم جیره های غذایی بر عملکرد جوجه‌های گوشتی تجاری انجام شد. براین اساس در قالب طرح کاملا تصادفی، آزمایشی به مدت 42 روز روی420 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 یک روزه که آن هم به‌طور تصادفی به 20 قفس شامل 5 تیمار و 4 تکرار اختصاص داده شدند و هر تکرار دارای یک فقس زمینی21 قطعه جوجه ای بود. تیمارهای آزمایشی شامل جیره های غذایی با 5 سطح انرژی قابل متابولیسم 2900، 2950، 3000، 3050 و 3100 کیلوکالری در کیلوگرم بودند. درطول آزمایش صفات عملکرد به صورت دوره ای اندازه گیری شدند، براساس مقایسه میانگین دانکن افزایش وزن، در میانگین افزایش وزن تیمارها در دوره آغازین، اختلاف معنی‌داری مشاهده نشد. اما برتری معنی‌داری در افزایش وزن سطح 3100 (کیلوکالری در کیلوگرم) نسبت به سایر تیمارها در دوره‌های رشد و پایانی مشاهده شد. هرچند اختلاف معنی داری بین میانگین مصرف دان بین تیمار ها در هیج یک از دوره ها دیده نشد اما آنالیز واریانس ضریب تبدیل غذایی نشان داد که در کلیه مقاطع سنی، تیمار 3100 نسبت به سایر تیمار ها به طور معنی داری کمترین میزان را داشته است(p <0.05). همچنین نتایج مربوط به صفات لاشه نشان داد که در جوجه هایی که با جیره حاوی سطح انرژی 3100 کیلوکالری تغذیه شدند بازده سینه نسبت به سایر تیمار ها بیشتر بود . پرونده مقاله

    • دسترسی آزاد مقاله

      10 - تعیین اثرات سطوح گندم با و بدون آنزیم در خصوصیات لاشه و فراسنجه های خونی در جوجه های گوشتی
      فرزانه صولت اکبر یعقوبفر مرتضی یوسفی
      شماره 1 , دوره 93 , بهار 1393
    مقالات در انتظار انتشار

    • دسترسی آزاد مقاله

      1 - تاثیر سطوح مختلف هیدروکسید روی و روی گلایسین بر فراسنجه‌های خونی و ایمنی و فعالیت-های آنزیمی در جوجه های گوشتی سویه راس308
      شهرام نصابیان ابوالفضل زارعی محمد چمنی علی اصغر صادقی علیرضا صیداوی
      جهت بررسی اثرسطوح مختلف هیدروکسید روی و روی گلایسین بر لیپوپروتئین‌ها، ایمنوگلوبین‌ها و فعالیت‌های آنزیمی در جوجه های گوشتی سویه راس308، آزمایشی درقالب طرح کاملاتصادفی با 9تیمار و 4تکرار و 15قطعه جوجه درهرواحدآزمایشی به روش فاکتوریل3×3 برروی540قطعه جوجه گوشتی یکرو چکیده کامل
      جهت بررسی اثرسطوح مختلف هیدروکسید روی و روی گلایسین بر لیپوپروتئین‌ها، ایمنوگلوبین‌ها و فعالیت‌های آنزیمی در جوجه های گوشتی سویه راس308، آزمایشی درقالب طرح کاملاتصادفی با 9تیمار و 4تکرار و 15قطعه جوجه درهرواحدآزمایشی به روش فاکتوریل3×3 برروی540قطعه جوجه گوشتی یکروزه نرسویه راس 308 اجرا گردید. جیره های آزمایشی شامل سطوح مختلف 0، 50 و 100 میلی گرم در کیلوگرم از هر یک از دو منبع هیدروکسید روی و روی گلایسین بود.نتایج آزمایش نشان داد که اثر سطوح مختلف هیدروکسید روی بر HDL،LDL،VLDL،عیار آنتی بادی SRBC (ایمنوگلوبولینIgM نوبت اول وIgG نوبت دوم)،عیارآنتی بادی آنفولانزا در هردونوبت، معنی دار بودند (05/0>p). اثر سطوح مختلف هیدروکسید روی بر آنزیم های ، لاکتات دهیدروژناز و سوپراکسی دسموتاز معنی دار شدند (05/0>p). در عیار آنتی بادی آنفولانزا نوبت اول بیشترین و کمترین عیار متعلق به تیمارهای حاوی 100 میلی گرم در کیلوگرم روی گلایسین بدون هیدروکسید روی و شاهد بوده و همچنین نوبت دوم بیشترین و کمترین عیار متعلق به تیمارهای 100 میلی گرم در کیلوگرم از هیدروکسید روی و روی گلایسین وشاهد بوده است و بین آنها تفاوت معنی دار مشاهده شد(05/0>p). پرونده مقاله

    ابر واژگان

  • صاحب امتیاز
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
    مدير مسئول
    دکتر ابوالقاسم لواف (دانشیاردانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج)
    سردبیر
    دکتر ابوالفضل زارعی (دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی کرج واحد کشاورزی)
    مدیر داخلی
    دکتر حامد اسدی (استادیار)
    هیئت تحریریه
    دکتر محمود شیوازاد (استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران) دکتر علیرضا صیداوی (عضو هیات علمی گروه دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت) دکتر علیرضا آقاشاهی (دانشیار پژوهشی موسسه تحقیقات علوم دامی) دکتر محمد مرادی شهربابک (استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران) دکتر کیوان کرکودی (دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه)
    شاپا: 2228-7671

    دوره انتشار: فصلنامه
    پست الکترونیک
    نشانی
    تماس با ما آدرس: استان البرز- کرج- دانشگاه آزاد اسلامی- دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی- دفتر مجله زراعت و اصلاح نباتات تلفن : 33200218-026 پست الکترونیک : a.sc.res@kiau.ac.ir
    تلفن
    تلفكس
    کد پستی

    جستجو

    بانک ها و نمایه ها

    آمار مقالات

    تعداد دوره‌ها 8
    تعداد شماره ها 17
    مقالات چاپ شده 91
    تعداد نویسندگان 138
    تعداد مشاهده مقاله 3293
    تعداد دانلود مقاله 727
    تعداد مقالات ارسال شده 148
    تعداد مقالات رد شده 18
    تعداد مقالات پذیرفته شده 107
    درصد پذیرش 63 %
    زمان پذیرش(روز) 224
    تعداد داوران 16
    آخرین به روزرسانی 22/02/1403